a557f580065440a530ef28af81661967.jpg
d92302685d3435f2c973ad0c1fab9572.jpg
92d371bee5ea5007ea8231cf9f3f0b5b.jpg
45aa60f984152f7be69c1f33dc9d2b91.jpg

Turism intern
Turism intern

Turism intern

 
O Românie aşa cum rar o vedeţi. O ţara cu locuri minunate, cu clădiri, castele, monumente cum nicaieri in lume nu există.
 
E România noastră!
Litoral 2016

Litoral 2016

MAMAIA este cea mai mare si cea mai cunoscuta statiune a rivierei romanesti. Situata in nordul litoralului, Mamaia are o pozitie privilegiata. Statiunea este alipita municipiului Constanta si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra.
 
Destinatia preferata a turistilor pe timp de vara, Mamaia a fost supusa in ultimii ani unui amplu proces de modernizare, capatand un frumos aer occidental. Palmieri, fantani arteziene spectaculoase, evenimente mondene si spectacole de senzatie, restaurante si cluburi luxoase, terase si gradini linistite, zone de promenada, parc acvatic, telegondola si centre de agrement, toate aceste facilitati fac din Mamaia o statiune a bunului-gust, distractiei si relaxarii.

Alte staţiuni importante sunt: Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Venus, Saturn, Vama Veche.

Eforie Nord este statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice.
Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune.

Statiunea Eforie Sud - fiinfd una din cele mai ieftine statiuni de pe litoral, Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, situata intre Eforie Nord la nord si Tuzla la sud, intre Marea Neagra la est si Lacul Techirghiol la vest.

Atractia principala a statiunii o reprezinta „Baile Reci” cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul.

Statiunea Costinesti - cunoscuta de toata lumea drept statiunea tineretului sau capitala vacanetelor estivale, Statiunea Costinesti se afla la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii Negre si se invecineaza la sud cu comuna 23 August, la nord cu comuna Tuzla, iar la est cu Marea Neagra.

Statiunea Neptun - este situata intre Olimp la nord si Jupiter la sud, la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia.

Punctul forte al statiunii il reprezinta Plaja “La Steaguri” care este una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Aici, in fiecare zi, se fac plecari cu barca pe mare (turul largului marii). Plaja din Neptun este continuata de cea din Jupiter in sud si cu cea din Olimp in Nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului in care se afla cele mai scumpe vile din Romania, fiind vorba de vilele care au apartinut protocolului de stat (foste ale regimului Ceausescu).

 
Statiunea Venus - situata la 3-20 m. deasupra nivelului Marii Negre, la 3 km. distanta de Mangalia si 41 km. de Constanta, statiunea Venus este o destinatie ideala atat pentru relaxare si distractie cat si pentru tratament. Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare (extinsa pe circa 1,2 km lungime, intre statiunile Venus si Saturn si 200 m latime), cu nisip fin, pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri.
 
Statiunea Saturn - dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie.
 
Vama Veche - o localitate mica,situata la cativa km sud de 2 Mai a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism, gen “Costinesti” si a preturilor reduse la cazare si masa.
Plaja este relativ buna, are latimi care depasesc 200m pe alocuri si ca si la Costinesti un reper care da o nota originala orizontului nautic il reprezinta o veche epava aflata la cateva sute de metri de mal.

Cazări sunt destule în fiecare staţiune.
View items...
Vacanta la munte

Vacanta la munte

Muntii Romaniei, formati din trei lanturi muntoase (Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Carpatii Occidentali) acopera o treime din suprafata tarii si reprezinta Romania turistica, fiecare avand frumusetea si atractiile lor unice, sporturi invernale, cusaturi artizanale, cabane la munte, valea neagra, cai de munte, etc.

An de an, atat vara in statiuni munte cat si iarna la munte, statiunile montane din Romania sunt luate cu asalt de turistii din toata tara si nu numai. An de an numarul turistilor straini care vin sa petreaca o vacanta in Romania creste.

Cu siguranta numarul tot mai mare de turisti ce vin sa isi petreaca vacantele la munte in Romania nu face altceva decat s a imbunatateasca starea turismului in tara noastra, determinand hotelurile si proprietarii de pensiuni, vile, cabane sau complexe turistice sa ofere sevicii imbunatatite si oferte de vacanta la munte cat mai avantajoase.

Iarna pentru a merge la ski iar vara la munte pentru o vacanta turism la munte de relax si odihna in mijlocul naturii verzi si a aerului curat.

Vara turistii prezenti in statiunile montane din Carpatii autohtoni pot alege sa faca diverse drumetii si excursii prin minunatii munti ai tarii sau pot organiza excursii la manastirile din Nordul Moldovei sau la alte obiective turistice din Romania.
View items...
Balneo & SPA

Balneo & SPA

Traditia romaneasca a curelor de sanatate a fost initiata de romani.

Pentru numeroase persoane, vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare. Pentru altii, curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni.

Pentru amandoua aceste tipuri de vizitatori, Romania poate fi un adevarat miracol. Preturile sunt foarte rezonabile. Va veti bucura de cele nu mai putin de 3000 de izvoare termale aflate aici.

Tara noastra are 70 de statiuni balneoclimaterice dintre care unele au fost fondate de catre vechii romani. Astazi, pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti foarte competenti in clinicile bine dotate din statiunile cele mai bune.

In paralel cu aceste ingrijiri, ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta. Nu exista miracole, dar curele de sanatate din Romania par adesea miraculoase.

Cele mai importante statiuni asigura tratarea afectiunilor reumatice, cardio-vasculare, respiratorii, precum si a numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos.

Echipamente moderne si servicii personalizate.

Mai trebuie sa mentionam aici si tratarea unor probleme dermatologice si ginecologice. Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului oficial de medicina generala, balneologie si recuperare.

Durata normala a unui sejur intr-o astfel de statiune este de doua sau trei saptamani. La sfarsitul acestei perioade veti primi un buletin medical complet incluzand diagnosticul dumneavoastra, rezultatele testelor precum si recomandari.

Daca va veti simti miraculos de bine dupa acest sejur, explicatia consta in faptul ca tratamentele care v-au fost aplicate au fost facute metodic de catre specialisti foarte competenti.
View items...
Descopera Delta Dunarii

Descopera Delta Dunarii

Fiind a doua delta ca marime din Europa (dupa cea a fluviului Volga) si a douazeci si treia din lume, Delta Dunarii prezinta un interes cu totul deosebit din punct de vedere stiintific, turistic si economic, prin bogatia peisagistica si prin fauna sa.

Avand o suprafata de 4.152 km2, din care cea mai mare parte pe teritoriul Romaniei (3.446 km - 82%), Delta Dunarii s-a format, dupa parerea multor oameni de stiinta, intr-un golf al Marii Negre, incepand din Pleistocenul superior.

In aceasta perioada s-a conturat un cordon litoral (care corespunde axului central al sirului de grinduri Jibrieni, Letea, Caraorman si Crasnicol), care, probabil in 7500 i.e.n. a inchis golful, transformandu-l intr-un liman.

Bratul Tulcea se intinde intre ceatalurile Chilia si Sfantu Gheorghe si are o lungime de 19 km, latimea maxima - 300 m, adancimea maxima - 34 m. Transporta circa 40 % din apele fluviului si este o cale principala de navigatie.

Bratul Sulina a fost preferat, in urma studiilor Comisiei Europene a Dunarii, pentru navigatia maritima, fapt ce a dus la corectarea unor meandre si adancirea altora in intervalul 1862 - 1902.

Bratul Sfantu Gheorghe, cel mai sudic si mai vechi brat din Delta Dunarii, cu o lungime de 108.2 km, a suferit si el modificari prin rectificarea meandrelor sale. Inainte de varsare, din bratul Sfantu Gheorghe se desprinde un alt brat, pe partea dreapta, care, la randul sau, se bifurca in Garla de Mijloc si Garla Turceasca. Ambele debuseaza intr-un golf - Meleaua Sfantu Gheorghe.

Desi predomina mediul acvatic, din Delta Dunarii nu lipseste mediul terestru, reprezentat de grindurile Letea, Caraorman, Stipoc, Saraturile (zone secetoase pe care se dezvolta o flora si fauna specifice stepei europene, cu influente mediteraneene). Intre aceste doua medii se interpune cel mlastinos, inundabil, unde se intalnesc o flora si o fauna cu posibilitati de adaptare alternativa (apa, uscat), in functie de regimul hidrologic sezonier si anual.

La contactul dintre apele dulci si cele marine au loc diverse procese fizice, ceea ce i-a determinat pe biologi sa considere aceasta zona drept un ecosistem aparte, numit avandelta (golful Musura si meleaua Sfantu Gheorghe sunt cele mai reprezentative din acest ecosistem).

Flora
Flora din Delta Dunarii este extrem de bogata si de desfasoara pe trei niveluri: plante cu frunze plutitoare (nufarul alb, nufarul galben, iarba broastelor, ciulinii de balta, limba apei, rizacul), plante riverane si de plaur (stuf, papura, feriga de apa, macris, izma broastei, cucuta de apa, nu-ma-uita) si plante de uscat (salcia alba, plopul, arinul, frasinul, padurile combinate de pe grinduri).

Plaurul
Formatiune specifica stufariilor masive ce se regaseste in Delta Dunarii, plaurul este un strat gros de 1 - 1,6 m format dintr-o impletitura de rizomi de stuf si de radacini ale altor plante acvatice in amestec cu resturi organice si sol. Initial fixat, plaurul se desprinde de fundul ghiolurilor si baltilor transformandu-se in insule plutitoare cu diferite marimi care, impinse de vant, se deplaseaza pe suprafata apei. Vegetatia plaurului difera de restul stufariilor. Stuful se dezvolta in Delta Dunarii in cele mai bune conditii, fiind mai inalt si mai gros.

Fauna
Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de odonate, de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode din Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare ca Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris.

Pestii
Pestii sunt prezenti in Delta Dunarii prin peste 150 de specii, cei mai multi de apa dulce (60%), restul migrand primavara din Marea Neagra. Intre acestia din urma, sturionii si scrumbiile au rol important, atat stiintific, cat si economic.

Pasarile
Pasarile din Delta Dunarii sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta ca un paradis avian. Renumele se datoreaza celor peste 300 de specii (dintre acestea, 70 sunt extraeuropene) pe care le putem intalni in delta si care reprezinta 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea cuibaresc 218 specii, restul de 109 specii trecand prin delta si ramanand aici pentru diferite perioade de timp toamna, iarna si primavara.
View items...
Revelion Romania

Revelion Romania

Bauturi aburinde, artificii, putin folclor, magia exista in aer de anul nou oriunde te afli. Toata lumea se distreaza si petrece, unde altundeva mai bine decat in zonele deja consacrate din Romania!!!

View items...